Warning: include(/home/adalah/public_html/uploads/oldfiles/newsletter/heb/nov07/../../../heb/head.html): failed to open stream: No such file or directory in /home/adalah/public_html/uploads/oldfiles/newsletter/heb/nov07/3.php on line 21

Warning: include(): Failed opening '/home/adalah/public_html/uploads/oldfiles/newsletter/heb/nov07/../../../heb/head.html' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/adalah/public_html/uploads/oldfiles/newsletter/heb/nov07/3.php on line 21

הירחון האלקטרוני של עדאלה
גיליון מס' 42, נובמבר 2007

עדאלה אירח את ארתור צ'סקלסון, הנשיא הראשון של בית המשפט לחוקה בדרום אפריקה ועורך הדין של הנשיא נלסון מנדלה

מוחסן נאבר, כתב האתר "אל-ערב"

ארגון עדאלה אירח במשרדו שבעיר שפרעם את המשפטן הדרום אפריקאי ארתור צ'סקלסון, שהיה עורך דינו של נשיא דרום אפריקה לשעבר, לוחם החופש נלסון מנדלה. צ'סקלסון, שמבקר בישראל, היה עורך הדין של מנדלה בתקופת האפרטהייד. אחרי שמנדלה נבחר לנשיא דרום אפריקה, הוא מינה את צ'סקלסון לנשיא הראשון של בית המשפט לחוקה בדרום אפריקה. כיום צ'סקלסון עומד בראש ועדת המשפטנים הבינלאומית (ICJ).

בדבריו בביקורו במשרדי עדאלה סקר צ'סקלסון בקצרה שני הנושאים: דרכי ההתמודדות של מתנגדי משטר האפרטהייד בדרום אפריקה וניסוח החוקה של דרום אפריקה.

את הדיון בעקבות דבריו של צ'סקלסון, שבו השתתפו משכילים ואקדמאים ערבים רבים, ניהל ד"ר מחמוד יזבק.

עו"ד חסן ג'בארין, מנכ"ל עדאלה, השופט אחמד נאטור, נשיא בית הדין השרעי לערעורים, והשופט ראייק ג'רג'ורה היו בין המשתתפים שהפנו שאלות רבות לאורח.

עו"ד ג'בארין אמר כי סקירתו של צ'סקלסון חשובה ביותר, מפני שהיא מדברת על הניסיון המוצלח של עמים במאבק למען הכבוד והשוויון מתוך התנסותו האישית כאזרח שנלחם במשטר האפרטהייד בדרום אפריקה. רק מאבק ארוך הביא לשינוי המשטר בדרום אפריקה למשטר דמוקרטי. ניסיון זה מראה כי אין מנוס ממאבק למען השגת זכויות. הוא מעודד להמשיך להעלות דרישה לקבלת זכויות לגיטימיות, שנגזלות מאזרחים.

לקראת סיום הביקור העניק עדאלה לאורח את ספרו האחרון של האינטלקטואל הפרוגרסיבי אילן פפה, "הטיהור האתני בפלסטין".

האורח הודה לנוכחים ואמר כי הוא גאה לפגוש את המיעוט שתובע את זכויותיו בישראל, וכי תביעות אלה מזכירות לו את דרישות העם הדרום אפריקאי לקבל את זכויותיו, שהתקבלו לבסוף.